Choď na obsah Choď na menu
 


Pär Ahlbom v BB- organizačné podrobnosti

22. 8. 2011

Banská Bystrica, Magurská 16, škola Fantázia

ZÁŽITKOVÉ STRETNUTIE S INTUITÍVNOU PEDAGOGIKOU

S Pärom Ahlbomom a Karin Lindborg

 

Pozvánky na stretnutie sme posielali emailom; kvôli osloveniu širšieho okruhu ľudí vznikli dve verzie pozvánky. Ak ste náhodou dostali obe, nedajte sa prosím mýliť, ale kľudne môžte obe šíriť.

 

Kurz s Pärom a Karin síce začne v piatok, ale rozhodli sme sa že vo štvrtok v podvečer sa stretneme, zoznámime, a spravíme aj premietanie  filmu "Autonomie statt Anpassung", relatívne nového filmu o škole Solvik, ktorú  pred 30 rokmi založil Pär Ahlbom a stále v nej učí.

 

PRED ZAČIATKOM -

Zo skúsenosti, že to chvíľu trvá,kým sa ľudia spoznajú, a kým sa zorientujú v priestore ktorý je pre nich nový, sme sa rozhodli pozvať Vás na stretnutie ešte pred tým, než sa stretneme s Pärom Ahlbomom a Karin Lindborg.

TAKŽE -

Je možné prísť už vo štvrtok 15. 9. 2011 od 16 hod. kedy je možné sa zaregistrovať, nájsť si príp. miesto na spanie a podobne.

Vo štvrtok o 18 hod.  sa spoločne zídeme, čosi sa zahráme, aby sme sa spoznali, a neskôr večer uvedieme seminár pozeraním filmu "Autonómia namiesto prispôsobenia", ktorý zachytáva školu Solvik očami mladých filmárov, ktorí v spolupráci s Pärom Ahlbomom dali svoje záznamy do konečnej podoby tohoto filmu.

 

ZAČIATOK

V piatok ráno sa zídeme o 9.00,  preberieme organizačné veci týkajúce sa priestoru, v ktorom bude kurz prebiehať, stravy, atď. Kto nemôže prísť už vo štvrtok, môže prísť už pred 9-tou, aby sa zaregistroval.

O 10.00 začne stretnutie s intuitívnou pedagogikou už aj s našimi milými hosťami.

 

Budeme pracovať resp. hrať sa celý deň, s prestávkou na obed a na večeru, ktoré dohodneme na mieste. Večer končíme o 21 hod.

Celý kurz je organizovaný ako slobodné vzdelávanie v tom zmysle, že si každý sám pre seba určí, ako dlho a ako intenzívne sa chce kurzu zúčastňovať. Ak sa nemôžete zúčastniť celého priebehu seminára, nie je to dôvod pre úplnú neúčasť. Budeme radi, ak prídete. 

 

STRAVA - bude nám variť náš priateľ kuchár Viliam - vegetariánsku stravu, suché raňajky, varené obedy a večere. Na stravu sa treba vopred prihlásiť. (Ozvite sa nám prosím).

Radi by sme jedli spolu - jednak kvôli ušetreniu času, a jednach kvôli rozhovorom, ktoré počas takéhoto stolovania môžu vzniknúť.

Ak máte o stravu záujem, prosím ohláste sa nám.

 

Seminár bude vždy ráno od 9 hod do 21 hod. večer s prestávkami na obed a večeru, prípadne s ďalšími prestávkami podľa potreby.

Seminár skončí v nedeľu po obede záverečným rozhovorom. Predpokladaný záver je cca o 16.hod.

 

 

Pre ďalšie informácie nás prosím kontaktujte.

Katarína - zivapiesen (zavináč) gmail.com

Peter - tuintusk (zavináč! gmail.com

 

ďakujeme.

 

 

Ďalší kurz o intuitívnej pedagogike bude (14)15-17.10. v Banskej Bystrici, s Merete Lovlie, spoluzakladateľkou školy Solvik, maliarkou a dlhoročnou triednou učiteľkou v škole Solvik. Budeme maľovať, hrať sa, a rozprávať o začiatkoch školy i o jej fungovaní.  Merete Lovlie sa angažovala aj pri vytváraní odborného zamerania ich gymnázia, ktoré je zamerané na "Náuku o slobode" - odbor, ktorý ona sama s pomocou kolegov vytvorila.